Η σπηλιά του Μπεκίρη

Η σπηλιά Μπεκίρη είναι ένα από τα φυσικά αξιοθέατα των Σπετσών. Κατά την Επανάσταση του 1821 αποτελούσε αποθήκη πυρομαχικών και τη χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε στιγμές επιδρομών.

Η πρόσβαση στη σπηλιά είναι εφικτή και από τη στεριά αλλά και από τη θάλασσα. Από τη στεριά υπάρχει ένα μονοπάτι που αρχίζει από το νέο μόλο με τσιμεντένια σκαλοπάτια στη βόρεια πλευρά της παραλίας. Το μονοπάτι αυτό περνάει μέσα από ένα δάσος με πεύκα. Η είσοδος της είναι ένα μικρό, στενό πέρασμα που δεν είναι αμέσως ορατό, μια ένδειξη με κόκκινη μπογιά επάνω στα βράχια βοηθά τους επισκέπτες.

Από τη θάλασσα μπορείτε να μπείτε κολυμπώντας ή με χαμηλή βάρκα, όταν ο καιρός το επιτρέπει, λόγω του χαμηλού ύψους της, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της προσκρούσεως στην οροφή της εισόδου με τον παραμικρό κυματισμό.

Στο εσωτερικό της η σπηλιά του Μπεκίρη έχει εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και μια  περιοχή στρωμένη με άμμο. Η αμμουδιά βρίσκεται στο βάθος της σπηλιάς όπου καταλήγει και το μονοπάτι που ξεκινάει από την είσοδο. Η διαδρομή προς την αμμουδιά είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε από την ταινία «Τζένη-Τζένη» με το κινηματογραφικό όνομα «Σπηλιά της Νεράιδας» όπου η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης αναζητούσαν την ιδανική τοποθεσία για να ερωτευτούν!