Το νησί των αρωμάτων

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί στο οποίο επικρατεί η φινέτσα και η αρχοντιά. Μια διαφορετική ατμόσφαιρα, γεμάτη αρώματα που προσκαλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε κάθε σημείο του νησιού! Αποτελεί ένα βολικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις από την πρωτεύουσα, αφού βρίσκεται κοντά στην Αργολική χερσόνησο.

Πιστεύεται πως το όνομα της το οφείλει στους Ενετούς, που τις αποκάλεσαν «το νησί των αρωμάτων», δηλαδή «Isola di Spezzie», από την ευωδιά των λουλουδιών τους. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Πιτυούσα, λόγω των πολλών πεύκων. Τις Σπέτσες απαρτίζουν τρεις ακόμη νησίδες: η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ιωάννης και το Μικρό Μπούρμπουλο.

Το Spetses Mini Marathon φέτος για καλό σκοπό

Το πιο φημισμένο σημείο της πόλης των Σπετσών είναι το λιμάνι της Ντάπιας και η πλατεία Ποσειδωνίου με το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Περπατωντας στα στενά της θα θαυμάσετε νεοκλασικά σπίτια, βοτσαλωτές αυλές ανθοστόλιστες και όμορφα μπαλκόνια. Η πλατεία Ρολογιού είναι σήμα κατατεθέν ενώ τα μουσεία μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον σας γιατί έχουν πολλά να δείξουν από την ιστορία του νησιού! Στην Ντάπια, μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το Αρχοντικό Σωτήριου Αναργύρου, που έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Στο νησί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται, κάτι που προσθέτει μια ακόμα πινελιά ηρεμίας. Αξιοποιήστε την ευκαιρία και γυρίστε τις Σπέτσες με ποδήλατο ή με τα πόδια απολαμβάνοντας τη θέα από τα γαλαζοπράσινα νερά της και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.